Senarai Cuti Hari Kelepasan Am Bagi Tahun 2017

Alhamdulillah.. kita semua baru sahaja memasuki tahun baru 2017. Ini merupakan post pertama saya di tahun 2017. Sebagai pembukaan, saya sertakan senarai cuti hari kelepasan am bagi tahun 2017 untuk rujukan anda di sepanjang tahun 2017 ini. Jadual Hari Kelepasan...

4 Tips Ringkas Ini Mampu Melajukan iPhone 4s Anda

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa saya adalah pengguna iPhone sejak dari zaman model 2G lagi. Saya pernah menggunakanĀ kesemua model, dari model 2G sehinggalah ke model iPhone 5. Namun, kegilaan untuk upgrade ke model seterusnya hanya tersekat pada model iPhone 5...

Apa Itu iPhoneography

Apa itu iPhoneography? iPhoneography merupakan salah satu cabang seni fotografi. Sesuatu foto itu akan dianggap sebagai foto dari kategori iPhoneography apabila ia dibidik melalui peranti iPhone.  Foto tersebut kemudiannya diproses dengan mengggunakan aplikasi...

Kemudahan Cuti Kuarantin Bagi Penjawat Awam

Berikut adalah kemudahan cuti kuarantin bagi penjawat awam berkuatkuasa mulai tarikh 1 Januari 2017. Disertakan juga senarai penyakit berjangkit yang membolehkan seseorang penjawat awam itu memperoleh kemudahan cuti kuarantin ini. PP11/2016...

Aktiviti Membaca Mampu Mengurangkan Risiko Alzheimer

Kajian menunjukkan, melakukan aktiviti riadah yang mencabar minda seperti membaca boleh membantu mengurangkan risiko Alzheimer. Jadi, rajin-rajinkan diri anda untuk membaca. Peruntukkan beberapa minit daripada beberapa jam masa anda untuk membaca. Semoga tips ringkas...

Resepi Nasi Goreng Mak Kau Hijau!

Pagi tadi wife aku buat satu permintaan. Mintak aku masakkan nasi goreng. Nak rasa hasil air tangan suami tercinta katanya. Aku pun layankan je lah. Nasi putih baki yang malam tadi memang dah ada. Aku pun buka peti ais cari apa bahan yang ada untuk aku campakkan ke...

Doa / Amalan Untuk Dapatkan Zuriat

Saya terbaca satu kisah yang agak menyentuh hati di Facebook sebentar tadi. Kisah mereka yang masih gagal mendapatkan zuriat walaupun telah pelbagai usaha dan ikhtiar dilakukan. Bagi pasangan yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat tapi masih menemui jalan...

Pantai Sepat Lokasi Riadah Pantai Yang Santai Di Kuantan

Dalam tempoh sebulan ni, setiap minggu, samada saya atau isteri, kami pasti akan sibuk dengan tugasan yang memerlukan kerja lebih masa di pejabat. Dan bila salah seorang bekerja pada setiap hujung minggu, bermakna anak-anak hanya akan memerap di rumah, tak pergi ke...

Blog ini disusun oleh Hairul Azni. Kebanyakan momen foto di dalam blog ini dirakam melalui lensa berskala kecil 4s atau 5

error: Content is protected !!